Catalunya a l’UE

20140322-032536.jpg

Dibuix corresponent a l’article de Vilaweb
————————————————————–

Llegeixo avui, 22 de març de 2014, al primer diari digital de Catalunya “vilaweb” que Jenspeter Bonde, escriptor i polític danès que sap perfectament com funciona la Unió Europea i com és per dins, atès que fou diputat del Parlament Europeu del 1979 al 2008, va publicar un article el 5 de març de 2014 al diari Jyllands Posten, titulat “La Unió Europea ha de respectar les noves nacions” en el que explica que no hi ha cap base per a excloure Catalunya i Escòcia de la UE si voten en favor de la independència.

Copio part del text:

“Les amenaces d’exclusió de la UE són purament polítiques. No hi ha cap base legal en els tractats de la UE per a fer fora de la Unió un poble. Això tan sols pot passar legalment mitjançant una modificació dels tractats vigents per unanimitat dels vint-i-vuit estats membres.

Aquest també fou el mètode amb què Grenlàndia es va retirar de la CE l’1 de gener de 1985, després d’un referèndum el febrer del 1982.

De la mateixa manera, no hi ha cap disposició als tractats sobre l’atorgament de drets de les regions que esdevenen estat. Això també requereix una esmena unànime dels tractats. Per tant, s’hi haurà de trobar una solució.

Hi ha bases legals fortes per a resoldre un conflicte d’aquestes característiques. Segons els tractats, tots els països europeus tenen el dret de pertànyer a la UE si compleixen uns quants criteris.

Catalunya i Escòcia, evidentment, els compleixen tots, atès que les lleis de la UE són vigents ara mateix en ambdues regions, per damunt de tota la legislació regional i nacional. Així és ara i així serà també quan hagin votat per la independència”.

Per tant, el problema que es planteja no rau en si Catalunya serà o no expulsada de la UE, sinó en si els catalans acceptaran seguir a la UE

Monsieur de Voltaire

20140322-034814.jpg

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s