Estelades (Barcelona, 11.09.14)

Un Advocat i bon amic de Barcelona em reenvia el vídeo sobre la “V” de l’11 de setembre de 2014 i el correu que va remetre a la Delegada del Govern de l’Estat espanyol a Catalunya.

Pel seu interés els reprodueixo a continuació.

“Senyora:

Per si no el tenen als seus arxius, li remeto aquest vídeo. Es interessat. Quina alegria popular! No hi ha cap mena de dubte que la concentració pot ser més gran feta mai a Europa abastà a totes les classes socials i edats incloent-hi cultures diverses. Hi està d’acord?

Cal reconèixer que un poble que és capaç d’organitzar i dur a terme una cosa així, sense més mitjans que els propis i de forma aliena als governants de torn i els seus opositors, de baix a dalt i no al revés, un poble així, deia, ha de ser altament civilitzat i està preparat per a qualsevol tasca.

Paral·lelament altres V es representaven a la resta del globus que ens acull, d’aquest del que marxarem un dia o altre sense més passaport que el nostre comportament, aquell que fa dir als altres era un ser humà respectable, Déu al guardi en pau.

Catalunya i la seva capital, Barcelona, no recorden en certa manera als USA-NY en petit, a aquella mena de melting pot que suma, integra, uneix?

Quina espaterrant presència de l’estelada! Mentre veia el vídeo em preguntava les causes de que hagi esdevingut un veritable símbol, una normalitat social, al ús, a la page, quan fins no fa gaire no era més que un emblema minoritari, marginal, utilitzat esporàdicament, inconnu pel gran públic. Ara inclús no solament s’ha posat de moda (hom pot adquirir tota mena de productes estelats), sinó que s’ha internacionalitzat.

Canviant de tema, ha passat molt de temps des de que vostès i els Ajuntaments lluitaven ací i allà (encara segueixen?) per banderes penjades als balcons públics. Perdoni que li digui (ho faig amb tots els respectes) que sempre vaig trobar estrany que solament es lluités quan no apareixia la bandera reial espanyola. M’agradaria saber per curiositat si tots els edificis oficials han de penjar totes dues banderes alhora. En definitiva som a Catalunya, no? I diplomàticament es dissimula més el derecho de conquista que expressament mencionen els Decrets de Nova Planta.

En qualsevol cas, la V del 11 de setembre de 2014 va formar la bandera més gran feta mai al mon. Aquest realment la va veure.

Ben cordialment, etcétera”

Great expectations for a great people.

Monsieur de Voltaire

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s